AKTUELNOSTI

31.05.2019.

KURS KONTINUIRANE MEDICINSKE EDUKACIJE

Poštovane koleginice i kolege,
Obaveštavamo Vas da će se u Institutu za primenu nuklearne energije-INEP (Banatska 31b, Zemun) 31. maja 2019. godine održati kurs kontinuirane medicinske edukacije pod nazivom:
Klinički i laboratorijski aspekti autoimunih oboljenja-autogol imunskog sistema
Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije, kao nacionalni kurs I kategorije (broj akreditacije Г-11/19) i nosi 6 bodova za slušaoce, odnosno 12 bodova za predavače. Kurs je namenjen lekarima i biohemičarima.

Pozivamo vas da nam se pridružite i provedete jedan lep dan u INEP-u!

Pozivno pismo i program kursa
Prijava

 

 

28.-30.05.2019.

PRAKTIČNA NASTAVA STUDENATA U INEP-u

INEP kao član Univerziteta u Beogradu učestvuje u izvodjenju dodiplomske i poslediplomske nastave studenata Hemijskog, Biološkog, Poljoprivrednog fakulteta i Fakulteta za fizičku hemiju. Ovog puta bili smo domaćini studentima biohemije sa Hemijskog fakulteta, koji su deo svojih redovnih vežbi i praktične nastave obavili u Laboratoriji INEP-a.

 

 

 

21.-24.05.2019.

63. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije-Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti. Ovaj koncept ukazuje na nove mogućnosti i izazove, usmerava na prepoznavanje novih uticaja i posledica ubrzanih tehničko-tehnoloških dešavanja.

Da bi zadržao imidž najuglednije specijalizovane razvojno-tehnološke manifestacije u ovom delu Evrope, Sajam tehnike pokušava da ugosti sve relevantne domaće i brojne strane izlagače, među kojima se našao i naš Institut.

 

 

 

April 2019.

BRAINZ TELEVIZIJA U POSETI KOD NAS

Nedavno nas je posetila ekipa Brainz televizije i snimila prilog, koji možete pogledati putem sledećih linkova:

https://brainz.center/upoznajte-institut-za-primenu-nuklearne-energije/
https://www.youtube.com/watch?v=x5MCfPkqyss

 

 

20.03.2019.

U martu smo nastavili sa podsticanjem inovativne istraživačke delatnosti u Institutu. Početkom meseca, gostujući predavači sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo-IMGGI, direktor dr Jelena Begović i zamenica direktora dr Ivana Strahinjić su iznele podatke o uspehu IMGGI u razvoju i plasiranju inovativnih proizvoda proizašlih iz naučnih istraživanja,  i mogućnostima korišćenja sredstava iz fondova za inovativnu delatnost.


U goste nam je došao i dr Marko Panić, suosnivač start-up kompanije Smart Research, koja se bavi razvojem inovativnih aparata za laboratorije. On je održao demonstraciju prozvoda Smart Blot, razvijenog u njegovoj kompaniji u okviru Naučno-tehnološkog parka u Beogradu. Ovaj proizvod omogućava automatsko inkubiranje i ispiranje membrana u Western blotu, što značajno olakšava rad istraživačima.

 

 

Skup na temu INOVACIJA:

U okviru podsticanja inovacione delatnosti u Institutu, prošle nedelje smo održali kratak skup na temu INOVACIJA sa tri gostujuća predavača.
Imali smo zadovoljstvo da ugostimo dr Džona Frejzera, konsultanta Svetske banke i rukovodioca programa za transfer tehnologija (TTF) u Fondu za inovacionu delatnost, koji je održao predavanje na temu transfera tehnologija u svetu; zatim dr Ivanu Kostić, saradnika za TTF iz Inovacionog fonda Republike Srbije, koja je predstavila programe finansiranja Inovacionog fonda namenjenih istraživačima u Srbiji, i na kraju dr Natašu Golić, naučnog savetnika Laboratorije za molekularnu mikrobiologiju Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo-IMGGI, koja je govorila o iskustvima IMGGI u transferu tehnologija na primeru komercijalizacije proizvoda proisteklog iz naučnih rezultata njene i drugih laboratorija IMGGI.

 

 

Zahvaljujemo se našim gostima na poseti i radujemo uspešnom nastavku saradnje!

 

 

 

 

 

 

Pokretanje postupka za izbor u zvanje-25.02.2019.

Institut za primenu nuklearne energije INEP-Zemun, Banatska 31b, obaveštava naučnu i stručnu javnost da je pokrenut postupak za izbor Ljiljane Sabljić u zvanje istraživač-pripravnik.
Uvid u dokumentaciju za izbor Ljiljane Sabljić u zvanje istraživač-pripravnik, može se izvršiti u biblioteci INEP-a radnim danom od 8 do 14 časova u narednih 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.

 

 

DOZVOLITE NAM DA VAM SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM POMOGNEMO U RADU I UŠTEDIMO VAŠE VREME!
Višedecenijsko iskustvo nam omogućava da vam pružimo pomoć u pripremi komponenti i kreiranju testova, kao i tehničku pomoć prilikom izvođenja komercijalno dostupnih testova, kako bi vam olakšali naučnoistraživački rad. 

K l i k n i t e ovde: Detaljne informacije!

 

 

Pokretanje postupka za izbor u zvanje-13.11.2018.

Institut za primenu nuklearne energije INEP-Zemun, Banatska 31b, obaveštava naučnu i stručnu javnost da je pokrenut postupak za izbor Jelene Rončević u zvanje istraživač-saradnik.
Uvid u dokumentaciju za izbor Jelene Rončević u zvanje istraživač-saradnik, može se izvršiti u biblioteci INEP-a radnim danom od 8 do 14 časova u narednih 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.