AKTUELNOSTI

20.03.2019.

U martu smo nastavili sa podsticanjem inovativne istraživačke delatnosti u Institutu. Početkom meseca, gostujući predavači sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo-IMGGI, direktor dr Jelena Begović i zamenica direktora dr Ivana Strahinjić su iznele podatke o uspehu IMGGI u razvoju i plasiranju inovativnih proizvoda proizašlih iz naučnih istraživanja,  i mogućnostima korišćenja sredstava iz fondova za inovativnu delatnost.


U goste nam je došao i dr Marko Panić, suosnivač start-up kompanije Smart Research, koja se bavi razvojem inovativnih aparata za laboratorije. On je održao demonstraciju prozvoda Smart Blot, razvijenog u njegovoj kompaniji u okviru Naučno-tehnološkog parka u Beogradu. Ovaj proizvod omogućava automatsko inkubiranje i ispiranje membrana u Western blotu, što značajno olakšava rad istraživačima.

 


Skup na temu INOVACIJA:

U okviru podsticanja inovacione delatnosti u Institutu, prošle nedelje smo održali kratak skup na temu INOVACIJA sa tri gostujuća predavača.
Imali smo zadovoljstvo da ugostimo dr Džona Frejzera, konsultanta Svetske banke i rukovodioca programa za transfer tehnologija (TTF) u Fondu za inovacionu delatnost, koji je održao predavanje na temu transfera tehnologija u svetu; zatim dr Ivanu Kostić, saradnika za TTF iz Inovacionog fonda Republike Srbije, koja je predstavila programe finansiranja Inovacionog fonda namenjenih istraživačima u Srbiji, i na kraju dr Natašu Golić, naučnog savetnika Laboratorije za molekularnu mikrobiologiju Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo-IMGGI, koja je govorila o iskustvima IMGGI u transferu tehnologija na primeru komercijalizacije proizvoda proisteklog iz naučnih rezultata njene i drugih laboratorija IMGGI.

Zahvaljujemo se našim gostima na poseti i radujemo uspešnom nastavku saradnje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokretanje postupka za izbor u zvanje-25.02.2019.

Institut za primenu nuklearne energije INEP-Zemun, Banatska 31b, obaveštava naučnu i stručnu javnost da je pokrenut postupak za izbor Ljiljane Sabljić u zvanje istraživač-pripravnik.
Uvid u dokumentaciju za izbor Ljiljane Sabljić u zvanje istraživač-pripravnik, može se izvršiti u biblioteci INEP-a radnim danom od 8 do 14 časova u narednih 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.

 

DOZVOLITE NAM DA VAM SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM POMOGNEMO U RADU I UŠTEDIMO VAŠE VREME!
Višedecenijsko iskustvo nam omogućava da vam pružimo pomoć u pripremi komponenti i kreiranju testova, kao i tehničku pomoć prilikom izvođenja komercijalno dostupnih testova, kako bi vam olakšali naučnoistraživački rad. 

K l i k n i t e ovde: Detaljne informacije!

 

Pokretanje postupka za izbor u zvanje-13.11.2018.

Institut za primenu nuklearne energije INEP-Zemun, Banatska 31b, obaveštava naučnu i stručnu javnost da je pokrenut postupak za izbor Jelene Rončević u zvanje istraživač-saradnik.
Uvid u dokumentaciju za izbor Jelene Rončević u zvanje istraživač-saradnik, može se izvršiti u biblioteci INEP-a radnim danom od 8 do 14 časova u narednih 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.